Image for Holistični način - Pukkina inovacija

Holistični način - Pukkina inovacija

31st julij 2015

Naši inovativni tehnologiji rečemo 'holistična' zaradi preprostega razloga, in sicer ker združi celotni spekter rastline v čistejši in bolj koncentriran holistični ekstrakt, ki ga lahko delimo z vami preko naših izdelkov družine Pukka ekološki izdelki za dobro počutje.

Našo holistično tehnologijo sestavlja tradicionalni proces ekstrakcije (voda in hidroetanol), združen s superkritično ekstrakcijo (pri tem  uporabimo CO2 pod pritiskom, ki deluje kot 'lepilo', da izločimo v maščobah topne molekule rastlin).

Ko združimo ti dve tehnologiji , tradicionalno in superkritično ekstrakcijo,  dobimo najširši spekter čudežnih sestavin, ki jih najdemo v rastlinah, vključno z eteričnimi olje, voski, smolo in pigmenti – nastane izvleček, ki bi bil z drugimi metodami oslabljen.

Končni produkt zeliščnega izvlečka je nekajkrat močnejši kot tisti, ki jih najdemo v standardnih zeliščnih prahih in kapsulah – dobijo potencial, da vam pomagajo do vašega najboljšega počutja.

 

Wholistic 

Holistično tudi do okolja

Skrb za planet je vedno na vrhu naših prioritet. Z uporabo ekoloških tehnik proizvodnje, skupaj s holistično ekstrakcijo, pridelamo najboljše naravne sestavine in si po najboljših močeh prizadevamo, da planetu  izkažemo nekaj  Pukkine ljubezni in spoštovanja.

Kot verjetno že veste, je mnogo zeliščnih sestavin ekstraktiranih s pomočjo acetona, metanola ali heksana. Ta močna sredstva niso dobri prijatelji planeta, so učinkovita topila, vendar slabo biorazgradljiva  in imajo tudi nekatere vprašljive vplive na človeško zdravje.

Nasprotno, v primerjavi z drugimi praksami naša holistična tehnologija zahteva manj energije, saj se pri procesu uporablja naravni plin ogljikov dioksid. Zaradi tega  so emisije nižje, CO2, ki ga uporabljamo za ekstrakte, pa je recikliran in ponovno uporabljen na naših zeliščnih poljih. Tekom tega procesa ni proizvedena nobena škodljiva ali nerazgradljiva substanca.

Veseli smo, da smo našli 'pukka' način za optimizacijo nekaterih najboljših rastlin narave – in hkrati tudi našli način za ohranjanje prelepega planeta, na katerem rastejo te prečudovite rastline.