Image for Aloe Vera

Aloe Vera Barbadensis Miller

Rastlina Aloe vera raste na samoniklih rastiščih na suhih območjih Indije in Afrike. Zaradi izjemne sposobnosti zadrževanja vlage dobro uspeva tudi v zelo suhem okolju. Odporna je tudi na skoraj vse škodljivce, saj ima zelo močno in odporno listno skorjo.  Svoje trpežne, vlažilne in pomirjujoče lastnosti pa lahko prenese tudi na nas.

Naš edinstveni Aloe Vera sok naredimo tako, da odstranimo zunanje plasti lista, nato pa iz notranjega mehkega tkiva iztisnemo gel, poln hranljivih polisaharidov in vlaknin. Ker ne uporabljamo sintetičnih konzervansov, kot sta kalijev sorbat ali natrijev benzoat, je naš zdravilni sok potrjene ekološke pridelave in kar najbolj svež in slasten. Če je toliko »sladkobe« za vas preveč, raje preizkusite naše kapsule Holistična aloe vera, narejene iz soka, sušenega z zamrzovanjem.

Indijsko ime za aloe vero je »kumari«, kar pomeni »mlado dekle«, saj slovi po tem, da kožo ohranja mladostno in vitalno. Egipčani so jo poimenovali »rastlina nesmrtnosti« in so jo pogosto podarjali pri obredih prehoda iz ene življenjske faze v drugo. 

V ajurvedi velja za tridoško »junaško« rastlino, ki ustreza vsem trem osnovnim tipom človekovega ustroja. Gel iz aloe vere se tradicionalno uporablja kot tonik, ki pripomore k ohranjanju zdrave prebave, kože in ženskega reproduktivnega sistema. V tradicionalni ajurvedi verjamejo, da aloe vera pomlajuje, neguje in obnavlja.

Images of Aloe Vera